Kategóriák

Eugép rakodógépek

Eurotrade Capital Hitel

TOP termékek
Naptár
2022. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Látogató számláló
0
5
3
1
4
2
4
Hírlevél
Házhoz szállítás

Szállítási díjak

Fizetési megoldás

Hírek

2022.01.19
Maxam: permetezőgép gumi előnyei

Maxam logo

 a soros terménypermetező gumiabroncs és a normál traktor gumiabroncs közötti különbségekről

AGRO Műszaki Közlemény
 – Mi a különbség a soros permetező abroncs és a traktor gumiabroncs között (bordák száma / futófelület mélység / futófelület kialakítás / standard vs VF / terhelési sebesség index), és miért fontos, hogy a gyártó a megfelelő gumiabroncsot válassza ki az alkalmazáshoz?


Mint minden iparágat, a mezőgazdasági piacot is folyamatosan a szükség erői hajtják, vagy a meglévő termék javításának igénye, hogy megfeleljen a változó igényeknek. Pontosabban, ha a mezőgazdasági abroncsok 45°-os bordás kialakításának fejlődését nézzük – ez a technológiai fejlesztés az abroncsipar egyik legjelentősebb tervezési pillére –, amelyet minden gumiabroncsgyártó elfogad. A 45°-os szögű bordakialakítást az európai piacon kezdték el, mint megoldást a régebbi futófelület-kialakítások hézagjainak kiküszöbölésére, ami végső soron a gumiabroncsok vibrációját, tapadáscsökkenést, megnövekedett csúszási hajlamot és nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményeztek közúton vagy a traktorok tábláról táblára való mozgatásakor. Az MFWD vagy 4WD traktorokhoz és az önjáró, vagy vontatott permetezőgépekhez használt gumiabroncsok összehasonlítása: mindkettőben rejlő közös elem az a követelmény, hogy a berendezést üzemről üzemre kell vezetni. 

A MAXAM szemszögéből nézve az összes AGRIXTRA termékcsaládunkban a 45°-os bordakialakítás a következő funkciókat és előnyöket teszi lehetővé:

Permetező gumiabroncs előnyei


Ha ezután összehasonlítja a traktorra vagy betakarítógépekre tervezett gumiabroncsokat a permetezőgépekével, akkor a következő szempontokat kell figyelembe venni, amelyek egyedülálló velejárói ezeknek a mezőgazdasági alkalmazásnak:

 • Az önjáró permetezőgépek átlagosan lassú 8-16 km/órás sebességgel működnek a szántóföldön, és átlagosan 60 km/órás sebességgel, amikor táblák között haladnak, és D sebesség indexű gumikeveréket igényelnek.
 • A ciklikus permetezési műveleteknél a nehéz tartályterhelés miatt a gumiabroncsokat nagy tengelyterhelésre kell tervezni a terhelési index vagy abroncsonkénti terhelés alapján.
 • Mivel a permetezőgépek akkor is működhetnek, amikor a növények teljes virágzásban vannak, ezért nagyobb távolságot kell tartaniuk a növényektől. Emiatt a gumiabroncs oldalfala és légkamrája kisebb, ami erősebb szerkezeti anyagokat és gumikeveréket igényel, amelyet a terhelésnek megfelelő magasabb légnyomásra terveztek.
 • Ezen túlmenően, mivel a permetezőgép folyamatosan úton közlekedik tábláról táblára, az erre az alkalmazásra tervezett gumiabroncsok gumiabroncsonként több bordával rendelkeznek, növelve az úttal érintkező gumi felületét, ami javítja a terhelés és a sebesség alatti stabilitást.

Általános szabályként, és figyelembe véve a fenti kulcsfontosságú termékkövetelményeket, amelyek nagyon eltérőek a traktorok, betakarítógépek és a permetezőgépek esetében, az alábbi táblázat az abroncsok alkalmazásonkénti általános összehasonlítását mutatja be:

 

 • R1 – Szabványos futófelület-mélység      
 • R1W – Nedves tapadás (+20%-kal mélyebb futófelület)
 • R2 – Szupermély futófelület (+40% mélyebb futófelület)

  

 • A8 = 40 km/h szállítási sebesség
 • B = 48 km/h szállítási sebesség
 • D = 60 km/h szállítási sebesség

 

Felület

Futófelület típusa

Bordák száma

Sebességkövetelmény

Terhelhetőség

MFWD traktor

R1-R1W-R2

Alapértelmezett

A8/B D-vé fejlődik

Tengelyterhelés alapján

4WD traktor

R1-R1W-R2

Alapértelmezett

A8/B D-vé fejlődik

Tengelyterhelés alapján

Harvester

R1-R1W-R2

Alapértelmezett

A8/B D-vé fejlődik

Tengelyterhelés alapján

Flotation

R1-R1W

Alapértelmezett

D minősített

Tengelyterhelés és sebesség alapján

Önjáró permetező

R1

Nagyobb

D minősített

Tengelyterhelés és sebesség alapján

Ahogy a gépek egyre nagyobbak, különösen a traktorok és betakarítógépek esetében, a „D” besorolású gumiabroncsok felé halad a fejlődés.

Tartós 60 km/órás útsebesség mellett a sekélyebb R1 futófelületi mélység egyenletesebb terheléseloszlást biztosít bordánként, és csökkenti a futófelület szabálytalan kopását vagy a gumiabroncsok csúszásából adódó göröngyösödést. Különösen, ha mélyen barázdált gumiabroncsokat használnának nagy nyomatékkal vagy sebességgel, a nagy alváz magasságú önjáró permetezőgépeken.

A VF technológia vagy a szabványos légnyomás mellett 40%-kal nagyobb terhelést elbíró abroncsok megjelenése lehetővé tette a nagy alváz magasságú önjáró permetezőgép gumiabroncsok számára azt a képességet, hogy ésszerű légnyomás mellett elbírják a terhelést, ami a talajtömörödés veszélyeztetése nélkül képes biztosítani a szükséges teljesítményt. Az alábbi példában bemutatjuk egy szabványos 380/90R46 teherbírását a VF380/90R46-hoz képest:

 • A szabványos 380/90R46 AGRIXTRA N, 159A8/B besorolású, 40-48 km/órás sebességgel képes szállítani, 2144 kg maximális terheléssel, 4 Bar nyomással.
 • A VF380/90R46 AGRIXTRA N 173D besorolással viszont 60 km/órás sebességgel képes 3185 kg maximális terhet szállítani, 4.4 Bar nyomással.
 • A közel azonos légnyomás mellett a VF abroncs +1041 kg-ot bír, és 16 km/h-val gyorsabb lehet, mint a normál gumiabroncs.
 • Egy normál gumiabroncs esetén, amely elbírja a 3185 kg-t, növelni kell a légnyomást, és le kell lassítani a berendezést 48 km/h alá, hogy megfeleljen a terhelésnek.
 • Vontatott alkalmazásban minden permetező gumiabroncsot fel kell fújni a szükséges tengely- vagy gumiabroncs-terhelésre, mivel a sebesség kevésbé számít.
 • Minél jobb a légnyomás szabályozása, annál jobb a gumiabroncs teljesítménye, így korlátozva a talajra gyakorolt ​​tömörítési hatást.

 

A MAXAM a mezőgazdasági traktorok és permetezőgépek radiál gumi abroncsait úgy fejlesztette ki, hogy világszerte bármilyen munkakörülmény között jó teljesítményt nyújtsanak. Céljuk, hogy megfelelő méretű, megfelelő terhelhetőségű radiális termékeket hozzanak forgalomba, amelyek megfelelő légnyomás mellett működtetve azt az értéket és teljesítményt nyújtják, amelyet a vásárlók ​​a MAXAM-tól elvárnak. Világszínvonalú jótállási programmal alátámasztott radiál abroncsaikat úgy gyártják, hogy maximalizálják a teljesítményt, csökkentsék a talaj tömörítést, javítsák a tapadást és a stabilitást, ami növeli a termelékenységet! Próbálja ki a MAXAM előnyeit még ma!

Az Eugumi webárauházban nem csak a kiváló minőségű MAXAM traktor gumiabroncsokat találja meg nagy teljesítményű gépeihez, de kisebb gépeihez, legyen szó akár molnárkocsiról, vagy fűnyíróró, kistraktorról, is megtalálja a megfelelő gumiabroncsot!

Webáruház készítés