Kategóriák

TOP termékek
Naptár
2021. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Látogató számláló
0
4
6
0
4
7
9
Hírlevél
Házhoz szállítás

Fizetési megoldás

Normál vagy ajakos?

Normál vagy ajakos a targonca gumi?

Tömör gumi jellemzően kétféle létezik. A simánál (normál) egy ún. gyűrű készletet préselnek fel a gumi mellé, az biztosítja lecsúszás ellen. Újabb találmány az ajakos gumi, amikor is a gumi egyik oldalán egy kis kitüremkedést képeznek helyettesítendő a gyűrűt. Az ajakos picivel drágább, de ha gyárilag ilyennel szerelték, akkor célszerű továbbra is, mert a gyűrű készlet a gumi árának a fele is lehet

Ajakos gumi

Az ajakos gumi abban különbözik a normál kialakítású gumitól, hogy az előbbinél a gumi belső ívén van egy perem, ez az ún. ajak. A középső képen bekarikázva láthatjuk az ajak részt. Az ajakos gumit csak a megfelelő felnire lehet felszerelni. Tehát olyan felnire, amelyiken megvan az a horony, amibe az ajak bepattan. Itt a gumit a felnibe hornyába bepattanó ajak rögzíti. Ha a targoncára ajakos gumi van szerelve, célszerű ugyanazzal szerelni. Ebben az esetben lehetséges a normál gumi felszerelése is, de csak a megfelelő rögzítő karikák alkalmazásával. A rögzítő karikák ára pedig sokszor megközelíti egy új gumiabroncs árát.

 

Ajakos gumi felszerelve

Ajakos gumi és felni

 

Felni horonnyal, ajakos gumihoz,
felni ajakos gumihoz: metszeti rajz

 

 

Normál gumi

A normál guminál nincs ajak, a gumi belső íve teljesen sima.
Ezeket a gumikat vagy acélkarikával kell rögzíteni, vagy kétrészes felni esetén lehet felszerelni.
Ha egy felnire normál gumi van szerelve, akkor ugyanarra kell cserélni is. A kétrészes felnit nem lehet ajakos gumival szerelni. A karikával rögzített gumi helyett általában fel lehet szerelni az ajakos gumikat is (ehhez le kell vágni az ajakot), de a felni kialakítása olyan is lehet, hogy nem szerelhető ezekkel a gumikkal.

 

Tömör gumit gyűrűvel rögzítve.
A gyűrű lehet keskenyebb
is a képen a láthatónál.

 

Felni rögzítő gyűrűkkel.

Felni és rögzítő gyűrűk:
metszeti rajz

 

 

 Kétrészes felnik (amikre csak normál szerelhető)+ normál, gyűrűs felni

Webáruház készítés